مطمئنا برای شما هم پیش اومده که بخواید تغییراتی در دکوراسیون داخلی یک ساختمان ایجاد کنید تا حسِ تازه شدن رو به فضا منتقل کنید، یا بخشهایی از ساختمان احتیاج به تعمیرات دارن، حتی ممکنه ساختمانی رو با قیمت پایینتر خریداری کردین که باید دستی به سر و روش بکشین و شایدم بخواید فضایی رو تغییر کاربری بدین، همه این کارها میتونه بخشی از بازسازی ساختمان رو در بر بگیره.در صورتی که شناخت درستی از بازسازی داشته باشین و تمام بخشهای اون رو اصولی پیش ببرید، نه تنها پروژه سنگین و ضرردهی نیست، بلکه با انتخاب گروه متخصص ماهر و هزینه درست، نتیجه بسیار لذتبخشی هم خواهد داشت.
معمولاً چه اقدامات و کارهایی در بازسازی ساختمان انجام میشه؟
وقتشه وارد گود بشیم. اول بهتره بدونیم بازسازی شامل چه کارهایی میشه تا اونها رو به تفصیل توضیح بدیم. بهتره بگیم یه چک لیست بازسازی خانه شامل موارد زیر میشه:
- تخریب ساختمان
- تیغه چینی
- لولهکشی و تاسیسات
- درب و پنجره
- سقف کاذب
- بازسازی کف
- نقاشی ساختمان
- کابینت آشپزخانه
- کاغذ دیواری یا پتینه
- چیدمان و خرید مصنوعات چوبی
. اولویت بندیِ کارها در پروژه بازسازی چگونه است؟
مواردی که در بالا گفتیم رایجترین کارهایی هستن که در بازسازی انجام میشن، اما مثل هر پروژه اصولی بهتره اولویتبندی ها رو در بازسازی بدونید:
- قطع کردن تمامی اتصالات آب، برق، گاز و …
- جدا کردن تاسیسات مکانیکی مثل شیرآلات و …
- تخریب دیوارهای غیرباربر
- ساخت پشتیبان برای دیوارهای باربر در صورت نیاز به تخریب
- سیمانکاری کف و دیوارها
- عایقکاری
- لولهکشی و برقکشی طبق اصول جدید
- گچکاری
- نصب در و پنجره
- تعمیر سقف و سقف کاذب در صورت نیاز
- بازسازی کف
- نقاشی
- نصب کابینت
- نصب اتصالات
- نصب پارکت و کاغذ دیواری
- نصب درها
- بازسازی نمای بیرونی
- تمیزکاری نهایی
برای دکوراسیون داخلی و نوسازی داخل منزل و ایده پردازی راحت تر بهتره که سبک های مختلف دکوراسیون رو باهم مرور کنیم :
سبک کلاسیک
فرش های پرنقش و نگار دستباف، مبلمان های استیل و منبت کاری شده با دسته ها و پشتی بلند، دکوراتیوهای ارزشمند فلزی و چوبی با حکاکی های تیره رنگ طلایی و نقره ای، پرده های باشکوه با پارچه های سنگین مخمل و ترمه و حریر گلدار…
و شاید، دیوارهای مزین شده به کاغذ دیواری ، طراحی های گچی و نقوش سنتی، به اشکال ترنج و اسلیمی های فاخر و در انتها سقف های بلند گچبری شده باشکوه که منجمله المان های معماری یک فضای داخلی به سبک کلاسیک هستند
سبک کلاسیک و المان های سنتی و با اصالت آن، یادآور مهربانی و صمیمت خانه های اصیل و اشرافی قدیم و کاخ های باشکوه تاریخی ست و می تواند جلوه ای بسیار گرم و باشکوه در دکوراسیون داخلی فضاهای ایرانی پدید آورد
دکوراسیون کلاسیک در واقع یک نوع دیزاین به سبک سنتی غربی ست که تغییراتی مطابق زمانه حال در آن صورت گرفته است. در دکوراسیون کلاسیک تک تک اجزا در یک هماهنگی دقیق ، با نظم مشخص و تعریف مبتنی بر اصول دکوراسیون انتخاب شده و چیدمان می شوند
تقارن و هندسه مشخص، نظم و فاصله اصولی، رنگ و نقوش خاص و مطرح و استفاده از متریال (مصالح) ارزشمند برگرفته از طبیعت مانند چوب، صدف، عاج، سنگ مرمر و دیگر المان های لوکس جزء جدایی ناپذیر این سبک معماری داخلی محسوب می شوند
سبک نئوکلاسیک
خانه های نئوکلاسیک زیبایی بی انتها و تاریخی را تداعی می کنند. این نقش و نگار داخلی دارای ویژگی های خاصی مشابه سبک های یونانی و رومی است. نقوش نقش بسته بر روی گلدان ها، تندیس و نقاشی ها الهام گرفته از اساطیر یونان است و دیوار ها با آینه های بزرگ و قاب های طلاکاری تزئین شده. کف سنگی و استفاده از سنگ های مرمر در این سبک رواج دارد. پالت سبک نئوکلاسیک شامل رنگ های ظریف و روشنی چون آبی کم رنگ، کرم، خاکستری، زرد و سبز است و از رنگ های سیاه و طلایی به عنوان رنگ متضاد استفاده می شود. مبلمان ها ساده و کلاسیک و از چوب تیره ساخته می شوند. از فرش ایرانی برای کفپوش و از دیگر نماد های غنی چون مخمل های لوکس، ابریشم داماسک و… برای پرده و ملافه ها استفاده می شود.
سبک عربی
خانه های عربی ترکیبی از عناصری چون گیاهان سرسبز، رنگ های جسورانه ای چون فیروزه ای و نقش و نگار های مجلل هستند. این سبک با استفاده از کاناپه های مخملی، میز های چوبی، لوستر های مجلل و فلزی و اکسسوری های شیشه ای دکوری ظریف و در عین حال مجلل و چشم گیر به وجود می آید. از دیگر نماد های این سبک می توان به طرحواره های موزاییکی و استفاده از آن ها در فرش، پرده و کاغذ های دیواری اشاره کرد. در طراحی عربی رنگ هایی چون طلایی، نقره ای، فیروزه ای، صورتی و برنز نقش مهمی را ایفا می کنند. همچنین مبلمان و وسایل خانه در سبک عربی، همگی از ابریشم و مخمل مرغوب تهیه می شوند
سبک آرت دکو
این سبک از هنر و طراحی فرانسوی در دهه ۱۹۲۰ الهام گرفته شده است. هنر دکو که مخفف شده دکوراسیون هنری است، ترکیبی از پارچه های گرافیگی و رنگ و نقوش، اکسسوری های براق، شیشه ای، فولاد ضدزنگ و کروم است. وسایل خانه و مبلمان همگی بزرگ، دندانه دار و نوک تیز هستند و معمولا از متریالی چون کروم، فولاد و برنز براق ساخته شده اند. الگوهای هندسی را اغلب می توان بر روی دیوارکوب ها، پایه های لوستر و لامپ ها مشاهده کرد
سبک انتزاعی
سبک انتزاعی یا abstract دقیقا مانند هنر انتزاعی اکسپرسیونیست، طراحی و دکوراسیونی مبنی بر عناصر معماری منحصر به فرد، مانند در های نامتقارن و وسایل خانه با خطوط واضح و به اصطلاح تمیز دارد. این سبک ترکیبی از نظم و بی نظمی است همه چیز نه آنقدر ساده و نه خیلی بی ثبات و بهم ریخته است. رنگ هایی چون زرد، آبی و نارنجی از عناصر اصلی این رنگ هستند و در کنار این ها استفاده از رنگ مشکی می تواند مرکز توجهی منحصر به فرد ایجاد کند. اکسسوری و مبلمان خانه دارای شکل و ظاهری ساده و در عین حال نامتفارن است. همچنین نورپردازی از سبکی کاملا مدرن پیروی می کند و ممکن است در قسمتی از خانه چراغ آویزی به شکل یک الماس ببینید که به محیط نور می دهد.
سبک روستیک Rustic
سبک روستیک الهام گرفته از طبیعت است و خانه های روستایی لبریز از سادگی و زیبایی را نشان می دهد. مبلمان و پارچه ها از موادی که در فضای باز و طبیعت یافت می شوند، مانند چوب های فرسوده، سنگ، بتن، کنف، پشم و پنبه تشکیل شده اند. فضای داخلی با رنگ های خنثی تکمیل می شود تا وسایل ساخته شده از متریال طبیعی جلوه اصلی خود را از دست ندهد. دیوار ها یا سفید رنگ اند یا با متریالی چون آجر، چوب یا سنگ تزئین شده اند. پنجره های بزرگ یکی دیگر از عناصر رایج در طراحی روستایی خانه است، زیرا فضا را با نور طبیعی پر و به خانه کمک می کند تا آنجا که ممکن است به فضای بیرون نزدیک باشد. صندلی آدیرونداک (Adirondack) به عنوان یکی از محبوب ترین مبلمان های این سبک شناخته می شود.
سبک مینیمال Minimal
خانه هایی به سبک مینیمالیست، عاری از هرگونه آشفتگی و شلوغی هستند. در این سبک، فقط لوازمی مانند کاناپه، میز و وسایل روشنایی که برای زندگی کاربردی و ضروری اند وجود دارند. فضای داخلی مینیمالیستی، بر سادگی و زیبایی بدون دردسر تمرکز دارد. در سبک مینیمال، اتاق ها تک رنگ و معمولا دارای رنگ های خنثی هستند. دیوارها فقط با یک یا دو قطعه تزئینی مانند تابلو یا آینه ساده تزئین می شوند و مبلمان ساده و با جزئیات بسیار کم هستند.
سبک اسکاندیناویایی Scandinavian
فضای داخلی اسکاندیناوی تا حدودی به سبک طراحی روسی و روستیک شباهت دارد. این شباهت را می توان در استفاده از متریال طبیعی، خطوط تمیز و سادگی مشاهده کرد. در این سبکٌ، کف تمام قسمت ها به جز حمام و سرویس بهداشتی از چوب پوشیده شده است. دیوارها به طور معمول سفید یا خاکستری هستند و از پارچه های آبی برای مبل ها ، فرش ها و ملافه ها استفاده می شود تا رنگ و بوی خانه حس و حالی مرده و بی روح به خود نگیرد. در خانه اسکاندیناوی شومینه نقطه کانونی و اصلی قرار می گیرد تا فضا را گرم و از سردی متریال های استفاده شده کم کند.
سبک انتقالی Transitional
طراحی داخلی انتقالی، انواع مختلفی از سبک ها را با هم ترکیب می کند تا ظاهری بی انتها و کاملا خاص را ایجاد کند. از آنجا که در این سبک ترکیبی از طراحی سنتی و معاصر وجود دارد، مبلمان می توانند دارای خطوط مستقیم و پیچیده، یا دارای خطوط گرد با حکاکی های تزئین شده باشند. با این حال تزئینات مبلمان از سبک سنتی ساده تر هستند و با نقش و نگارهای گرافیکی و پارچه هایی مانند پنبه سفید خامه ای، چرم صاف و مخمل خواب دار روکش شده اند. پالت رنگی این سبک شامل قهوه ای، برنز و سفیدهای کرمی است.