طراحی و اجرای گچبری و پتینه کلاسیک ساختمان

گچبری

گچبری یکی از هنرهای تزئینی برای نمای بیرونی و داخلی ساختمان است که قدمتی بسیار طولانی دارد. گچ خصوصیاتی دارد که آن را به یکی از مواد پرمصرف در معماری سنتی و حتی مدرن تبدیل کرده است. این خصوصیات که شامل قابلیت زودگیری، چسبندگی، قابلیت حجیم شدن، مقاومت در برابر آتش‌سوزی، قیمت پایین و شکل‌پذیری راحت است، باعث شده گچ غیر از موارد تزئینی کاربردهای گستردۀ دیگری هم داشته باشد.

استفاده از گچ به عنوان ملات بین قطعات، پوشش دیوار و ساخت تزئینات ساختمانی پیشینۀ چندین هزار ساله دارد. تا جایی که برای پوشش دیوارهای داخلی اهرام مصر، برخی تزئینات معبد ماه در یونان باستان و همچنین پوشش قوسی کانال‌ها در قسمتی از بناهای تخت جمشید که در دورۀ هخامنشی ساخته شده‌اند، از گچ و مهارت‌های استادان گچبری استفاده شده است.

تزئینات گچبری سبک‌ها و مدل‌های مختلفی دارد که هر کدام مورد پسند گروه‌ مختلفی از مردم است. برخی افراد گچبری‌های سنگین، پرنقش‌ونگار و رنگی را می‌پسندند؛ در حالی که اشخاصی دیگر ترجیح می‌دهند گچ رنگ سفید خود را داشته و با طرح‌هایی ساده و سبک اجرا شود

پتینه کاری چیست؟

در این هنر که این روزا خیلی هم طرفدار داره، با رنگای تیره و روشن روی سطوح مختلف طرح‌های زیبا و جذاب نوستالوژی و غیره به وجود میاد. در این هنر از رنگ , خمیرو ورق های موجود در بازار  استفاده میشه تا روی سطوح نمایی فرسوده ویا زیبا ومنحصر بفرد ایجاد بشه. لوازم پتینه روی دیوار، شامل رنگ، خمیر مخصوص، و ابزار مختلفی مثل اسفنج، پارچه‌های کنفی و غلتک های مختلف است.

انواع روش‌های پتینه کاری چیست؟

امروزه از هنر پتینه برای ایجاد بافت‌های ظریف در اجسام یا دیوارهای منازل استفاده می‌شود. بافت‌هایی که باعث تداعی احساسی از اجسام دیگر همچون سنگ، فلزات کهنه، چوب یا پارچه در نگاه بیننده می‌شوند. برخی از انواع روش‌های پتینه کاری حرفه ای که امروزه توسط هنرمندان مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

 

پتینه کاری با اسفنج

پتینه با اسفنج را شاید بتوان ساده‌ترین تکنیک پتینه کاری مدرن دانست. تنها وسایلی که برای اجرای این پتینه نیاز دارید اسفنج دریایی، چند رنگ برای ایجاد بعد و بافت مطلوب است. هنرمند برای اجرای طرح خود با استفاده از این تکنیک، ابتدا دیوار را با یک رنگ پایه می‌پوشاند. سپس اسفنج طبیعی را با رنگ اول آغشته کرده و به‌آرامی و به‌صورت ضربه‌ای روی دیوار می‌زند. بسته به سلیقه هنرمند و بافت مدنظر، ممکن است از دو یا چند رنگ مختلف استفاده شود

شستشوی رنگی

تکنیک شستشوی رنگی در پتینه کاری یکی از محبوب‌ترین روش‌های پتینه است که می‌تواند ظاهری کهنه به نمای داخلی ساختمان داده و این حس را به بیننده القا کند که دیوارها در طول زمان دچار هوازدگی شده‌اند. برای اجرای این تکنیک ابتدا دیوار با رنگ پایه پوشانده می‌شود. بعد از خشک شدن رنگ پایه، با استفاده از حرکت نرم و دورانی قلمو یا اسفنج روی دیوار، به آن بافت مدنظر داده می‌شود

ورق طلا و نقره

تکنیک ورق طلا تکنیکی با ظرافت و ماهرانه است و میتواند سطوح دیوار و یا گچبری های اجرا شده در منزل شمارا جلا دهد

پتینه کاری طرح سنگ بااستفاده ازرنگ

در این تکنیک هنرمندان از الگوهای دیده شده در سنگ‌های طبیعی و رنگ‌های آن‌ها برای ایجاد بافت سنگی و مرمرین روی سطوح الهام می‌گیرند. از این تکنیک برای رنگ‌آمیزی شومینه، قاب عکس‌ها، سطح میز ناهارخوری و دیوارهای منازل استفاده می‌شود. باوجوداینکه پیاده‌سازی این روش کمی زمان‌بر و دشوارتر است، اما مشاهده جلوه زیبای سنگ روی دیوار (سایر سطوح) ارزش این تلاش را دارد

پتینه کاری طرح مرمر با استفاده ازخمیر سنگ

امروزه استفاده از سنگ در طراحی داخلی به علت طرح خاص آن، طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل خیلی از هنرمندان طراحی داخلی از تکنیک طرح سنگ برای رنگ‌آمیزی دیوارها، سقف، وسایل اتاق نشیمن، اپن آشپزخانه یا سایر سطوح مدنظر خود استفاده می‌کنند.

 

Plastering (8)

پتینه با استفاده از رنگ های دکوراتیو

اگر می‌خواهید بدانید پرطرف‌دارترین روش‌های پتینه کاری چیست، باید بگوییم یکی از آن‌ها پتینه با استفاده از رنگ های دکوراتیو است. امروزه شرکت های رنگ سازی رنگ هایی با بافت ها و افکت های متفاوت تولید میکنند که با پرداخت هنرمندانه نقاشان به ان طرح دلخواه میتوان رسید.چند نمونه از این رنگ هارا به شما معرفی خواهیم کرد:

رنگ مخملی

رنگ شنی

رنگ های کهکشانی

 

رنگ های صدفی

تکنیک پتینه طرح سیمان(میکروسمنت)

در این تکنیک که سبب ایجاد طرح و بافتی مشابه به سیمان روی دیوار می‌شود، این بافت میتواند با تکنیک های هنرمندانه بافتی مینیمال و جذاب برای شما ایجاد کند.

تکنیک کهنه‌سازی در پتینه

از این تکنیک برای ایجاد بافت و طرح کهنگی روی وسایل خانه، کابینت‌ها، جعبه و حتی دیوار استفاده می‌شود. در این تکنیک هنرمندان با بازی با تیرگی و روشنی رنگ ها و حتی ایجاد بافت های برجسته  والحاق کردن متریال ها  طرحی شبیه به اشیای آنتیک و عتیقه را به سطح میدهند

تکنیک شابلون

این تکنیک یکی از پرکاربردترین روش‌های رنگ آمیزی ساختمان است. از این روش برای ایجاد یک بافت برجسته یا پترن تکرار شونده یا هرنقشی که مد نظرکار فرما باشد استفاده میشود.

مزایای پتینه کاری ساختمان چیست؟

در دنیای شلوغ امروز، خانه محلی است که افراد برای دریافت آرامش و حضور در کنار خانواده، به آن پناه می‌برند. اگرچه بسیاری معتقد هستند زیبایی در سادگی است، اما دیوارهای سفید بی‌روحی که خانه‌های اکثر ما را احاطه کرده‌اند، چندان نمی‌توانند برایمان آرامش‌بخش باشند.

 

اضافه کردن رنگ، شکل‌های مختلف و طراحی‌های جدید به دیوارها، سقف‌ها و وسایل خانه می‌تواند به فضای خشک خانه، روح ببخشد و آن را به معنای واقعی شبیه به یک خانه کند. اگرچه با خرید مبلمان جدید نیز می‌توان محیط اطراف را دلنشین کرد، اما پتینه کاری و نقاشی ساختمان روشی ساده‌تر و البته کم‌هزینه‌تر است. اگر هنوز هم با این سؤال مواجه هستید که مزیت پتینه کاری چیست؟ ادامه این بخش را مطالعه کنید.

مزیت اول: ورود یک سبک جدید به منزل

همان‌طور که در این مقاله خواندید، سبک‌های مختلف پتینه کاری آن‌قدر متنوع هستند که شما قادر هستید هر بافت و جنسی را که آرزو دارید، با کمترین هزینه و تنها با یک قوطی رنگ مخصوص، به خانه خود بیاورید. اگر به دیوارهای مرمری علاقه‌مند هستید یا دوست دارید حسی از بافت چوب یا پارچه را دریافت کنید، می‌توانید از خدمات پتینه کاری در منزل استفاده کنید.

مزیت دوم: سادگی استفاده

مهم‌ترین مزیت پتینه کاری، بی‌دردسر بودن آن است. تنها کاری که برای اجرای طرح‌های پتینه روی سطوح مختلف باید انجام دهید، صاف و صیقلی کردن سطح است. تکنیک‌های پتینه کاری بسیار متنوع هستند و شما می‌توانید روی هر سطحی، از یک دیوار گرفته تا چوب، فلز، شیشه، سرامیک و حتی پارچه، آن‌ها را پیاده کنید.

مزیت سوم: دوام بالا

برخلاف کاغذ دیواری، پتینه کاری دوام بالاتری داشته و پاره یا شکافته نمی‌شود. نگهداری نقاشی‌های پتینه کار چندان سختی نیست و اگر بخشی از آن خراب یا پاک شود، دوباره به‌سادگی قابل بازسازی است.

مزیت چهارم: کاربرد در بازسازی منزل

همه ما در خانه خود دیواری داریم که آرزو می‌کردیم می‌توانستیم ظاهر آن را تغییر دهیم یا سوراخ‌ها و ترک‌های آن را بپوشانیم. متخصصان پتینه کاری در این زمینه به کمک شما می‌آیند و نه‌تنها ایرادات دیوارها را می‌پوشانند، بلکه به زیبایی هرچه بیشتر محل زندگی شما نیز کمک می‌کنند.

پتینه کاری ساختمان خود را به چه کسی بسپاریم؟

در این مقاله تلاش کردیم به این پرسش که «مهم‌ترین تکنیک‌های پتینه کاری چیست؟» به‌صورت خلاصه پاسخ دهیم. پتینه کاری یکی از روش‌های جدید و کم‌هزینه‌ای است که در دکوراسیون داخلی و ساخت وسایل خانه از آن استفاده می‌شود. قیمت ارزان پتینه کاری و سهولت پیاده سازی آن، باعث شده این تکنیک طرفداران زیادی پیدا کند. اگر شما هم به دنبال افرادی حرفه‌ای هستید که پتینه کاری ساختمان خود را به آن‌ها بسپارید، می‌توانید از خدمات نقاشی ساختمان اسپارد استفاده کنید و روح تازه‌ای به خانه و محل کار خود ببخشید