معرفی گروه

گروه مهندسی پزشکی آزماتک با ارائه به روز ترین خدمات فنی،تجهیز و طراحی مطب های دندان پزشکی در کنار شما میباشد.

تیم ما متشکل از :

مهندسی پزشکی ، مهندس برق و مهندس معماری  میباشد تا تمامی خدمات به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای تقدیم شما عزیزان شود.

خدمات مهندسی پزشکی:

  • تعمیر انواع اینسترومنتهای دندان پزشکی ( آنگل،توربین،ایرموتور و… )
  • نصب و تعمیر یونیت دندان پزشکی
  • سرویس و تعمیر انواع اتوکلاو
  • نصب و تعمیر کمپرسور
  • تعمیر لایت کیور
  • نصب،سرویس و تعمیر انواع ساکشن های مرکزی
  • تعمیرات آمالگاماتور و جرمگیر
  • تعمیر انواع موتور ایمپلنت و سایر دستگاه های تخصصی

خدمات مهندسی برق:

  • نصب و راه اندازی موتور برق همراه با حالت emergency
  • نصب و راه اندازی استابلایزر
  • حل مشکلات برقی مطب و کلینیک

خدمات معماری:

  • پلان برداری و طراحی داخلی مطب و کلینیک متناسب با فضای کاری
  • اجرای صفر تا صد طراحی انجام شده همراه با ضمانت
  • مشاوره و جانمایی تاسیسات دندان پزشکی

تیم ما با تخصص و تجربه ی خود از اجرای تاسیسات تا طراحی داخلی با رعایت تمامی اصول در کنار شما قرار دارد تا بهینه ترین استفاده از فضای داخلی مطب و کلینیک خودرا داشته باشید.

طراحی مطب

شاید شماهم جمله ی “هیچ وقت کتاب را از روی جلدش قضاوت نکن” را شنیده باشید اما وقتی صحبت از طراحی مطب دندانپزشکی میشود بسیار واضح است که ظاهر از اهمیت بالایی برخوردار است.

طراحی اتاق درمان،پذیرش و استریلیزاسیون پیامی را به تمامی مراجعه کنندگان شما میرساند.

یک مطب خوب با مشتریان راضی تحت تأثیر طراحی و جریان فضای فیزیکی شما قرار می گیرد پس داشتن برنامه و استراژی در این امر یکی از مهم ترین تصمیماتی است که میگیرید.

از آنجایی که تاسیس مراکز درمانی پروسه ای هزینه بر و زمان براست و گاها اشتباهات فنی در آن غیر قابل جبران، باید تمام دقت خود را در انتخاب گروهی که پروژه را به آن سپرده اید بکار ببرید.

طبیعی است که اشتباه در این امر باعث مشکلات بسیاری در روند کاری شما به بار میاورد، برخی از این مشکلات عبارتند از:

  • کاهش راندمان کار پزشک
  • نارضایتی بیمار
  • عدم جایگذاری صحیح دستگاه ها
  • خرابی زود هنگام تجهیزات

و…

طراحی یک مطب دندانپزشکی ارزان اگرچه در ابتدا انتخابی اقتصادی بنظر میرسد اما در بلند مدت هزینه های زیادی را برای شما میتراشد.

فاکتورهای مهم در اصول طراحی مطب دندانپزشکی چیست؟

طراحی این مکان بسیار نزدیک به طراحی سایر مکان‌های بهداشتی و درمانی است. زیرا این فضا برای درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان مراجعه‌کنندگان ساخته می‌شود و باید از طراحی استانداردی برخوردار باشد. شاید سوال بسیاری از شما این باشد که طراحی استاندارد دندانپزشکی چگونه است و چه فاکتورهایی در آن اهمیت دارند؟

از آنجایی که اصل طراحی این فضا بر آرامش بیمار و راحتی دندانپزشک استوار است، هر چقدر به‌طور دقیق از این پارامترها استفاده شود، طراحی مطب حس بهتری را به افراد حاضر در آنجا القا می‌کند. در این صورت میزان رضایت‌مندی بیماران از دندانپزشک مورد نظر نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در ادامه این فاکتورها را بررسی می‌کنیم.

  • استفاده از نورپردازی و تهویه طبیعی و مصنوعی
  • طراحی فضاهای متفاوت مانند: نشیمن، معاینه و درمان بیماران
  • چیدمان تجهیزات متناسب با کاربری بخش‌های متفاوت دندانپزشکی
  • استفاده از بافت و متریال مناسب در طراحی فضای اطراف یونیت دندانپزشکی
  • رنگ‌بندی دیوارها متناسب با تجهیزات موجود در فضا

طراحی فضاهای متفاوت دندانپزشکی باید چگونه باشد؟

اصول طراحی مطب دندانپزشکی با توجه به فضاهای موجود در آن انجام می‌شود. این فضاها شامل: پذیرش، فضای انتظار یا نشیمن بیمار، اتاق‌ یا یونیت درمان، سرویس بهداشتی، اتاق معاینه یا مشاوره و اتاق عکس‌برداری می‌شوند. این فضاها باید در موقعیت مناسب خود قرار گیرند و طراحی هر کدام از آنها باید بر اساس اصول مشخصی انجام شود.

به‌عنوان نمونه اتاق مشاوره یا پذیرش باید در کنار اتاق درمان یا یونیت قرار گیرد که دندانپزشک بعد از ویزیت بیمار به‌سرعت درمان را شروع کند. این اتاق‌ها باید از تجهیزات متفاوتی برخوردار باشند که بیمار در طی ویزیت یا درمان احساس راحتی کند. چیدمان این فضاها نیز باید بر اساس رنگ‌بندی دیوار، نور محیط، ابعاد فضا، متریال مورد استفاده و غیره انجام شود. در این صورت تاثیرگذاری فضا نیز افزایش پیدا می‌کند.

در طراحی فضای اطراف یونیت دندانپزشکی باید چه پارامترهایی را در نظر گرفت؟

بدون شک یکی از پارامترهایی که در طراحی تمامی فضاها به‌خصوص طراحی مطب دندانپزشکی باید به آن توجه شود، نوع متریال به کار رفته در محیط است. در این صورت علاوه بر ایجاد فضایی با زیبایی خیره‌کننده، عملکرد آن محیط نیز افزایش پیدا می‌کند. کارفرما باید بودجه خود در هنگام انتخاب متریال را نیز در نظر بگیرد و متناسب با آن متریال مناسبی را انتخاب کند.

برای فضای اطراف یونیت دندانپزشکی بیشتر اوقات از متریال‌های مات در کف، سقف و دیوارها استفاده می‌شود. زیرا سطوح براق در انعکاس نور و بازتاب آن تاثیر بسیاری دارند و ممکن است در عملکرد دندانپزشک اختلال ایجاد کنند.

در اتاق درمان فاصله بین یونیت و دندانپزشک بسیار مهم است. زیرا دندانپزشک و دستیار او برای جابه‌جایی به فضای مشخصی نیاز دارند. این فضا بیشتر اوقات بین ۲ الی ۳ متر برای محیط‌های بزرگ و حدود ۲ متر برای محیط‌های کوچک در نظر گرفته می‌شود. یکی دیگر از پارامترهای مهم در طراحی این فضا، جایگذاری درست لوله‌های آب و سیم‌های برق است. این تاسیسات باید در محفظه‌ای زیر یونیت دندانپزشکی قرار گیرند.

رنگ‌بندی دیوارها چه نقشی در طراحی فضای داخلی مطب دندانپزشکی دارد؟

مطب دندانپزشکی از جمله محیط‌هایی است که طراحی آن باید القاکننده حس آرامش و تمیزی در بیماران شود. به همین دلیل رنگ دیوارها، سقف و کف باید با توجه به اصول مشخصی انتخاب شود. در بیشتر مواقع رنگ‌های خنثی و ملایم در طراحی مطب دندانپزشکی استفاده می‌شود. زیرا این رنگ‌ها در کاهش استرس، بزرگ‌تر دیده شدن فضا، ایجاد حس تمیزی و زیبایی محیط نقش مهمی دارند.

ترکیب رنگ سفید با برخی از رنگ‌های اصلی مانند: قرمز، سبز و آبی نیز تضاد و هارمونی متعادلی را در فضا ایجاد می‌کند. این نوع رنگ‌بندی باید با نورپردازی محیط نیز در تعادل باشند و موجب خیرگی و افزایش شدت نور در محیط نشوند.

در طراحی فضاهای داخلی کلینیک دندانپزشکی چه ضوابطی مهم است؟

برخی از اصول مهم در طراحی دندانپزشکی و استانداردهای آن به‌صورت زیر بیان می‌شوند:

  1. تمامی اتاق‌های مطب دندانپزشکی باید از نور و تهویه طبیعی برخوردار باشند.
  2. سیستم لوله‌کشی آب سرد و گرم در ساختمان وجود داشته باشد.
  3. اتاق استریل باید دارای فضایی برای قرارگیری اتوکلاوسونیک، سینک شستشو، کابینت، قفسه و سایر تجهیزات باشد.
  4. سرویس بهداشتی این فضا باید با متریال ضد لغزنده و با ایمنی بالا ساخته شود.
  5. تاسیسات سیم‌کشی برق باید از نوع توکار باشد.

نمونه کارها گروه آزماتک